AM-körkort (moped)

Kontakta kontoret för info om nästa kursstart! 0435-13080

Moped klass I - AM-körkort

  • Konstruerad för högst 45km/h
  • Måste vara registrerad och ha registreringsskylt
  • Måste vara minst trafikförsäkrad
  • Får ej köras på cykelbanor

För att få lov att köra en Moped klass I måste du ha ett AM-körkort!

Första steget till att ta ditt AM körkort är att ansöka om körkortstillstånd för grupp 1 på trafikverkets hemsida: https://transportstyrelsen.se/sv/Blanketter/Vag/korkort/privatperson/ansok-om-korkortstillstand-grupp-i/  I samband med detta behöver man göra ett syntest. Du kan komma hit till oss på trafikskolan under våra öppettider för att göra syntestet. Är du elev hos oss är det gratis, annars kostar det 200kr.

Vår AM kurs är en intensivkurs som är två till tre heldagar. Kursen äger rum på Ljungbyheds motorbana. Trafikskolan bjuder på frukost, lunch och fika under utbildningsdag 1 & 2.

Första kursdagen innehåller teorilektioner och bankörning i grupp.

Andra kursdagen innehåller teorilektioner och körning i trafik. Oftast räcker ett lektionstillfälle, men det kan behöva kompletteras med fler.

Under tiden som du inte är bokad på lektion, sitter du och läser teori.

När läraren har godkänt körningen i trafiken så är det bara sista delen kvar – teoriprovet på Trafikverket. För att kunna göra teoriprovet måste du har fyllt 15 år.

Vi hjälper dig med bokning utav både utbildningen och teoriprovet.

När du har ett godkänt teoriprov har du ditt AM kort!

Om du har läs- & skrivsvårigheter så kan du få hjälp av Inläsningstjänst https://www.ilteducation.com/se/ Då skickar vi ett inlogg till dig, inget som kostar extra, så har du mycket hjälp av det. När du ska göra ditt kunskapsprov hos Trafikverket så kan du också få hjälp med antingen fördröjd provtid (70 min istället för 50 min) eller muntligt prov, vilket du ansöker om hos Trafikverket.

Hör av dig till oss på info@klippanstrafikskola.se eller ring oss på 0435-13080 så hjälper vi dig boka din utbildning!

Kursavgift 4900kr

(i kursavgiften ingår Elevcentralen med dataprov samt böcker, teoriundervisning, körning i trafik och körning på manöverbana)

Trafikverkets avgifter ingår INTE!