Information/öppettider

Dags att ta körkort? Om du letar efter en trygg och kompetent trafikskola, så har du kommit rätt. 

​​​​​​​
Välkommen till oss på Klippans Trafikskola! Hos oss får du individuellt anpassad utbildning till ett bra pris som gör att du kan få det eftertraktade körkortet.

Hos oss hittar du ett brett utbud av utbildningar. Körkort för personbil (automat- eller manuellt växlad bil) är grundbulten i vår utbildning. Förutom lektioner i bilen så ingår förstås teori samt Risk-1 och Risk-2 i grundpaketet. Vi kan också erbjuda intensivutbildning året om. Introduktionsutbildning för handledare och körkortselever erbjuder vi givetvis också. Du kan också ta AM-körkort (moped) samt B96- och BE-körkort (släp). På vår trafikskola kommer du att med trygg hand få precis den hjälp du behöver för att bli en trafiksäker förare.

Vi lär ut i en takt som passar dig

Alla människor lär sig på olika sätt och i olika takt – därför är det viktigt att varje körkortselev får såväl teori som körmoment förklarade på ett sätt som passar. Vissa personer behöver mer övning för att behärska de olika momenten – andra klarar det på första försöket. På Klippans Trafikskola kan vi se till att du får rätt antal lektioner, med oss kommer du att känna dig trygg på vägen oavsett trafiksituation.
Anlitar du oss som din trafikskola så kommer det att vara roligt att ta körkort. Det är en hel del att ta in och lära sig, men vi kommer att vara med dig hela vägen och ge dig det stöd du behöver för att klara både teorin och uppkörning med väl godkänt.

Våra smidiga utbildningar

Med våra populära teoripaket kan du dessutom öva på egen hand hemma i hög utsträckning - vi använder nämligen TrafikskolaOnline, som du kan logga in på hemma och jobba med. Denna teoriplattform är grunden för att lära sig det teoretiska.

Viktig information om utbildningarna
Här är information som är viktig att känna till innan du anmäler dig till en av våra körkortsutbildningar:
 • Våra trafiklektioner är 70 minuter långa och körs mellan 07.00 och 18.20 måndag - torsdag och 7.00-13.50 på fredagar. När vi kör i stadsmiljö i Ängelholm är det i vissa fall två elever med som kör en lektion vardera, eller kör du hela 140 min själv beroende på var du ligger i din körning. I dessa fall är vi alltså borta i två timmar och trettio minuter.
 • Vi planerar din utbildning noga. Under någon av de första lektionerna lägger vi upp en dokumenterad plan över din utbildningen. Men denna revideras under utbildningens gång allteftersom den genomförs.
 • Vi samarbetar för att förenkla din körkortsutbildning. Din handledare får därför möjlighet att åka med under merparten av körlektionerna om så önskas. Det är bara att fråga din personliga trafiklärare om det.

Vår trafikskola gör dig säker på vägarna

När du lär dig köra hos oss så ökar vi svårighetsgraden allteftersom. Till en början lär du dig att köra i en trygg och lugn miljö, men när vi ser att du utvecklas så ökar vi svårighetsgraden. Kan du köra i den varierade miljö som t.ex. Ängelholm erbjuder så kommer du att vara en trygg och säker bilförare i hela landet och i alla typer av trafiksituationer.
Välkommen att kontakta oss på Klippans Trafikskola – din trygga trafikskola i Skåne.

Personal

Helena: Trafikskolechef, Utbildningsledare samt trafiklärare på AM, B, B96 & BE. 
Julia & Ellinor: Trafiklärare på AM & B.
Sussi & Elin sitter i receptionen och sköter den dagliga verksamheten.

Syntest
Vi utför syntest mellan måndag - torsdag kl. 09.00 - 17.00 till en kostnad av 200 kr. När eleven blir inskriven och köper minst ett teoripaket så bjuder vi på syntestet vid uppvisning av kvitto.

Trafiklektioner

Våra lektioner i bilen kallar vi för trafiklektioner. En trafiklektion är 70 minuter. Vid körning i Ängelholm har vi vanligtvis två elever med, som kör vardera en lektion, vilket innebär att vi är borta två timmar och trettio minuter. Eleven kan också få köra en dubbellektion själv.

Planerad utbildning

Under någon av dina första trafiklektioner erbjuds du en dokumenterad plan och en kostnadskalkyl över din utbildning. Denna revideras efter behov allt eftersom utbildningen skrider framåt.

Samarbete

För att strukturera och effektivisera din privata övningskörning har din handledare möjlighet att åka med under de flesta trafiklektionerna. Prata med din trafiklärare om det.

Priser

En aktuell prislista finns alltid på kontoret och på vår hemsida. Observera att paketpriser garanteras i 6 månader från betalningsdatum, därefter kan en prisjustering på återstående lektioner bli aktuell. Du har 2 år på dig från det att du köpt något paket till att börja utnyttja det, efter 2 år är paketen inte återbetalningsbara.

Räntefri kredit

Via Resurs Bank kan du ansöka om räntefri kredit, mer upplysningar får du på kontoret. Trafikskolan lämnar ingen kredit.
www.resursbank.se

Betalning

Betalning sker med bankkort eller swish i receptionen. Tänk på att överföringen kan ta ett par dagar. Du kan enkelt fylla på ditt elevsaldo på vår hemsida under e-handel.

Avboka trafiklektion

Du kan avboka din trafiklektion senast kl. 13.00 dagen före, vid avbokning senare än så debiteras i normala fall full avgift för lektionen. Risk 1 och risk 2 måste avbokas senast en vecka före. Avbokning gör du på telefon 0435-130 80. 
​​​​​​​OBS Ej via sms eller e-post, finns vi inte på plats så lämna meddelande på telefonsvararen, tid och datum registreras. Avbokning till intensivkurs ska ske minst en vecka före kursstart för att undvika att bli debiterad en kostnad för administration. Vid sjukdom ska ett intyg kunna visas upp.

Återbetalning – reklamation

Vi tillämpar STR:s praxis. Läs mer på https://www.str.se/globalassets/om-oss/dokument/str_praxis_ersattning_aterbetalning.pdf
Vid återbetalning tas en avgift om 20% ut, teoripaketet är inte återbetalbart.

Köpvillkor
Följande villkor gäller för Klippans Trafikskola AB:s försäljning i Sverige
§1 Beställning mm
Beställning av en vara eller tjänst sker på vår webbplats eller via telefon eller på trafikskolan. Om du beställt via hemsidan och betalat skickar vi en orderbekräftelse till dig.
§2 Priser
Priserna anges i svenska kronor och inkluderar moms om inget annat anges. Priset på varan/tjänsten är det som anges på webbplatsen eller på trafikskolan på beställningsdagen.
§3 Betalning
Betalning görs i samband med beställningen och med antingen kontokort eller swish, vilket innebär att du betalar din order direkt.
§4 Ångerrätt/retur 
 1. Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar, från det att du, eller någon annan som du angett, mottagit varan.

 2. För att utnyttja din ångerrätt ska du innan ångerfristen löpt ut skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att frånträda avtalet. Meddelandet kan skickas per post eller e-post till den adress som anges i början av dessa köpevillkor. Gör du inte detta har du inte längre rätt att ångra ditt köp. På Konsumentverkets hemsida, www.konsumentverket.se, finns ett standardformulär som kan användas vid utövande av ångerrätten, Ångerblankett.

 3. Om du utövat ångerrätten ska du utan dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då du meddelade oss om ditt beslut att frånträda avtalet återsända köpt vara. Varan/varorna ska återlämnas till Klippans Trafikskola, Storgatan 15, 264 33 Klippan. Vid retur/ångerköp krävs underlag som styrker att köpet är gjort via detta företag, exempelvis via följesedel, kvitto, ordernummer eller kontoutdrag. Retur får inte ske mot postförskott.

 4. Vid transport från dig till oss kan du bli ansvarig för varan om du agerat vårdslöst vid paketering, adressering eller val av transportör. Detta innebär att om varan kommer bort eller skadas under transporten till oss kan du bli ansvarig för detta.

 5. Du kan också bli ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.

 6. Om du frånträder avtalet kommer betalningar du gjort att återbetalas, med undantag för ett avdrag på 20% på kvarvarande summa ifall teori- eller körpaket är påbörjat. Återbetalning sker med samma betalningsmetod som vid köpet. Detta innebär att vi sätter tillbaka köpesumman, med eventuella avdrag enligt ovan, på samma kort som du använde vid köpet. Återbetalningen sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din avbokning av avtalet.

 7. Gäller avtalet en utbildningstjänst har du rätt att frånträda avtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar från det att avtalet ingicks. Se ovan i punkt 2 hur du går tillväga för att frånträda avtalet.
  För det fall tjänsten på din begäran börjar utföras under ångerfristen är du medveten om att trafikskolan har rätt till ersättning för en proportionell del av det avtalade priset för den del av tjänsten som utförts. Genom att du bokar en lektion eller annan del av tjänsten under ångerfristen gäller det nämnda villkoret.

§5 Avbeställning
Förutsatt att beställning av vara inte skickats iväg har du möjlighet att utan kostnad avbeställa hela eller viss del av beställning av varor genom att kontakta oss per telefon eller kontakta oss direkt på trafikskolan. Gäller avtalet utbildningstjänst tillämpas STR:s praxis angående ersättning och återbetalning vid avbeställning m.m. Du finner denna praxis på www.str.se.
§6 Behandling av personuppgifter
När du beställer en vara eller tjänst på vår webbplats eller på trafikskolan kommer Klippans Trafikskola AB behandla och lagra de personuppgifter som du lämnar i samband med beställningen. Uppgifterna kommer att användas för administration av din beställning. Mer information om vår behandling av dina personuppgifter finner du på https://www.imy.se/privatperson/dataskydd/
§7 Reklamation
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad ska du så snart som möjligt kontakta oss då du enligt konsumentköplagen och konsumenttjänstlagen måste reklamera inom skälig tid från det att du upptäckte felet. Vidare gäller enligt dessa lagar att reklamation som huvudregel aldrig kan ske senare än tre år från det att varan har mottagits eller tjänsten har avslutats.
§8 Tvist
Förutom att en eventuell tvist kan lösas vid domstol. Kan den även lösas genom att eleven vänder sig till STR:s reklamationsnämnd.

Kontaktuppgifter
Klippans Trafikskola AB
556029-6559
Storgatan 5
264 33 Klippan
Org. Nr: 556029-6559
Tele: 0431-130 80
E-post: info@klippanstrafikskola.se
Hemsida: www.klippanstrafikskola.se

Utbildning

Med Transportstyrelsens kursplan som bas har trafikskolan en undervisningsplan som du kan ta del av. För att nå snabba resultat är det viktigt att teori och körning samordnas. På Informationsträffen får du goda råd om hur du ska lägga upp din utbildning.

EcoDriving – Sparsam körning

Träningen i bilen följer principer för ekonomisk körning.

Mörkerkörning

Från mitten av november till slutet av februari tränas en hel del mörkerkörning.

STR

Trafikskolan är ansluten till Sveriges Trafikutbildares Riksförbund
​​​​​​​

Unionen

Klippans Trafikskola har kollektivavtal.

Öppettider kontoret 1/7-21/7:

Måndag       9.00-17.00
Tisdag         9.00-17.00
Onsdag        9.00-17.00
Torsdag       9.00-17.00
Fredag         STÄNGT


Öppettider Kontor:

Måndag       9.00-17.30
Tisdag          9.00-17.30
Onsdag        9.00-17.30
Torsdag       9.00-17.30
Fredag         9.00-13.00
 
Öppettider Trafiklektion:
Måndag      7.00-18.20
Tisdag         7.00-18.20
Onsdag       7.00-18.20
Torsdag      7.00-18.20
Fredag        7.00-13.50