Körkort personbil

Hos oss kan man välja mellan att köra manuellt växlad bil och automatväxlad bil!

Väljer du automatväxlad bil får du ett villkor på ditt körkort som enbart ger dig rätt att köra automatväxlade bilar. Dock kan du i framtiden häva detta villkor genom att göra en ny uppkörning med en manuellt växlad bil (inget nytt teoriprov behövs!)

Att ta körkort är en av de viktigaste händelserna i livet. Med ett körkort ändras plötsligt förutsättningarna och du får en större frihet och rörlighet. Möjligheterna till att få ett bra arbete ökar. Samtidigt medför körkortet och bilkörningen att ett stort ansvar läggs på dig. Utbildningen fram till körkortet blir viktig. Vi är övertygade om att vi kan hjälpa dig med detta på allra bästa sätt.

Utbildningen startar med en Information för nya elever där vi berättar om trafikskolan och ger dig råd om hur du ska gå till väga.

Teoriutbildningen består av tre delar – egen inläsning, teorilektioner och prov. Inför en teorilektion läser du på motsvarande avsnitt i boken och deltar sedan i lektionen. När du varit på de fyra lektionskvällarna har du därmed också pluggat in hela boken. Då återstår bara att visa vad du lärt dig genom de datorprov vi förser dig med.

Körutbildningen bör du starta samtidigt som du börjar teoriutbildningen. Det är viktigt att teori och körning går hand i hand. Om du övningskör hemma med en handledare så ta med handledaren på några trafiklektioner i början av utbildningen. Det kan både du och handledaren ha stor nytta av. När körutbildningen närmar sig slutet och du har läst in teorin planerar vi för ditt förarprov vid Trafikverket.

Riskutbildning Det finns två obligatoriska moment som du måste ha genomfört innan förarprovet. Risk 1 är en teorigenomgång under tre timmar på trafikskolan. Den måste förbokas på kontoret. Risk 2 eller halkkörningen är en i huvudsak praktisk övning som vi bokar in dig på i slutet av hela utbildningen.

Förarprovet består av ett kunskapsprov och ett körprov. Vi bokar provet efter överenskommelse med dig. Numera är provet sammanhållet, vilket innebär att båda proven bokas samtidigt och att ett godkänt delprov, teori eller körning, är giltigt i två månader. Om den underkända delen av provet inte är godkänd inom den tiden måste även det godkända delprovet göras om. Med andra ord är det viktigt att komma väl förberedd i både teori och körning. Du använder din vanliga övningsbil under körprovet vilket ger en trygghet.